login    password    artist  buyer  gallery  
Not a member? Register
absolutearts.com logo HOME REGISTER BUY ART SEARCH ART TRENDS COLLECT ART ART NEWS
 
 
Art News:

Kunstweek E-magazine

Bericht onleesbaar? Klik hier.

Beste abonnee op de nieuwsbrief van Stichting Kunstweek,

In deze nieuwsbrief krijgt u informatie en aanbiedingen over:
1. Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars viert eerste verjaardag
2. Zes grote exposities in heel Nederland
3. Aanbieding kunstkaarten
4. Addicted to Art
5. Winnaars Kunstdagen 2010
6. Voordelig proefabonnement tijdschrift Boekman
7. Beeldende Kunst in Nederland
8. Realisme11
9. Uitverkoop kunstborden
10. Jaarboek Kunstenaars
11. Extra bezuinigen op kunst?
12. Website van de maand

1. Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars viert eerste verjaardag
 Samen met haar 1.500 leden, viert de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) haar eenjarig bestaan. In 1 jaar werd de NABK de grootste vereniging voor alle Nederlandse beeldend kunstenaars. Leden van de NABK genieten heel veel voordelen. Zo krijgen zij gratis toegang tot landelijke kunstbeurzen, een gratis doorlopend abonnement op een kunsttijdschrift, bijeenkomsten, publicatiemogelijkheden in kunstboeken, 2 à 3 gratis kunstboeken per jaar, kortingen op kunstenaarsmaterialen, expositiemogelijkheden met korting en meer. De waarde van alle voordelen is een veelvoud van de jaarlijkse contributie. Iedere beeldend kunstenaar kan lid worden van de NABK, ongeacht zijn of haar opleiding of discipline(s): de NABK is er voor zowel academisch gevormde kunstenaars als autodidacten, met hun werk als belangrijkste of als neven inkomen. Klik hier voor alle informatie en een aanmeldingsformulier.

2. Zeven grote exposities in heel Nederland
 Dit jaar vinden op zeven verschillende plaatsen in Nederland de Kunstdagen 2011 plaats. De Kunstdagen kenmerken zich onder andere door hun exposities en een verkiezing. De Regionale Kunstdagen zijn in Den Haag (30 januari), Apeldoorn (20 februari), Tilburg (20 maart), Eindhoven (17 april), Rotterdam (15 mei) en Utrecht (5 juni). De Nationale Kunstdagen zijn op 12 en 13 november in Amsterdam.
Op elke Regionale Kunstdag tonen 60 beeldend kunstenaars samen 120 kunstwerken. Veel van de geëxposeerde werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop. Door het grote aantal exposerende kunstenaars is een breed scala aan werken te zien. En naast veel schilderijen worden ook beelden van steen, brons, keramiek en hout geëxposeerd en verkocht. Bij elke Kunstdag is weer andere kunst van elk genre te bezichtigen en te koop.
Bent u kunstliefhebber en wilt u een van de Regionale Kunstdagen bezoeken? Zie voor meer informatie en toegangskaarten met korting www.kunstdagen.nl.

3. Aanbieding kunstkaarten
Maar liefst 20 verschillende ansichtkaarten met kunst ontvangt u voor maar € 3,05 (+ € 1,95 verzendkosten). Hoe? Stop een briefje van 5 euro met uw postadres in een envelop die u stuurt naar Stichting Kunstweek, Oeverkruid 13, 4941 VV Raamsdonksveer en u ontvangt de 20 ansichtkaarten binnen 1 week op het door u opgegeven adres.

4. Addicted to Art
In het tweede kwartaal van het komend jaar verschijnt het meest prestigieuze kunstboek dat ooit in Nederland in een relatief hoge oplage is uitgegeven: Addicted to Art. Elk boek is genummerd, telt circa 150 pagina’s, bevat een CD met werken van de kunstenaars en een addendum: Ad2Art. Vanaf volgende maand kunt u een boek reserveren. Zie www.addictedtoart.nl.

5. Winnaars Kunstdagen 2010
Op de bijzonder druk bezochte Nationale Kunstdag in Amsterdam werd vorige maand Grace van den Dobbelsteen gekozen als winnaar. Voor de bezoekers was Grace duidelijk favoriet en ook van de jury, bestaande uit gerenommeerde galeriehouders, kreeg zij stemmen. (www.gracevandendobbelsteen.nl). Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Liesbet Optendrees en Ingo Leth (www.liesbet.biz en www.artinmotion.nl). De vierde en vijfde plaats waren voor Remigius en Robbert Strüwer (www.remigius.eu en www.struwer.nl).
Uiterst eervolle prestaties voor kunstenaars die na de Regionale Kunstdagen ook nog eens op de Nationale Kunstdag de meest gewaardeerde kunstenaars bleken. Zie voor de waardering van alle aan de Nationale Kunstdag deelnemende kunstenaars www.kunstdagen.nl.
Een van de exposerende kunstenaars, Carry van Delft, heeft een aardige impressie gemaakt van de Nationale Kunstdag: http://www.youtube.com/watch?v=NYb6ZhapfPs.

6. Voordelig proefabonnement tijdschrift Boekman
 Tijdschrift Boekman is hét forum voor kunst, onderzoek en beleid. De themanummers van Boekman verschijnen viermaal per jaar. Met aandacht voor alle kunstvormen: muziek, dans, film, theater, literatuur, beeldende kunst, architectuur of nieuwe media. Nummer 84 behandelt het beroep kunstenaar van opleiding tot pensioen. Boekman 84: Beroep Kunstenaar - Subsidie werkt voor veel kunstenaars statusverhogend maar in de politiek roept dat steeds meer weerstand op. Acteurs switchen anno 2010 gemakkelijk tussen Hamlet en een soepreclame. Is het autonome kunstenaarschap verleden tijd? Kunstenaars, loopbaanbegeleiders, cultuurjournalisten, medici, juristen en andere wetenschappers geven hun visie.
Neem nu voor € 15 een proefabonnement bestaande uit Boekman 84: Beroep Kunstenaar en Boekman 85: Kunst & Religie. Mail uw naam en adres naar secretariaat@boekman.nl o.v.v. “aanbieding Boekman”. www.boekman.nl.

7. Beeldende Kunst in Nederland
 Na de twee zeer gewaardeerde edities van Beeldende Kunst in Nederland, die dit jaar verschenen, verschijnt volgend jaar in april een nieuwe zelfstandige editie van Beeldende Kunst in Nederland. Ook die derde editie biedt Nederlandse beeldend kunstenaars de mogelijkheid zich op professionele wijze in een passende omgeving te presenteren. Deelname is beperkt tot 50 kunstenaars, waardoor elke kunstenaar in het boek ruime aandacht krijgt van de vele duizenden lezers. Beeldende Kunst in Nederland verschijnt op (liggend) A4-formaat en is uitgevoerd met een harde kaft.
Beeldend kunstenaars melden zich nu aan voor een presentatie en kunstliefhebbers kopen het boek nu extra voordelig in de voorverkoop. Zie www.kunstweek.nl/bknlboek.asp.

8. Realisme11
 De beurs Realisme biedt de liefhebber van figuratieve kunst de mogelijkheid in één bezoek de top van de Nederlandse galerieën gespecialiseerd in deze kunststroming te bezichtigen. 32 gerenommeerde galerieën tonen er van donderdag 13 t/m zondag 16 januari werken van bekende kunstenaars en nieuw talent. Lezers van deze nieuwsbrief krijgen op vertoon van een print van deze nieuwsbrief op elke dag dat de beurs geopend is, een tweede toegangskaart (t.w.v. 12 euro) gratis. Zie www.realismeamsterdam.com.

9. Uitverkoop kunstborden
 Taste of Art (voorheen Proeven van Kunst) organiseert een eenmalige magazijnopruiming op woensdagmiddag en –avond 15 december. Taste of Art gaat verhuizen en alles moet weg. Er zijn kunstborden van onder andere Gerdine Duysens, Jacques Tange, Charlotte Molenkamp en Jules Deelder. Ook worden restaurantgidsen voor kunstliefhebbers en espressokopjes met kunstzinnige designs opgeruimd.
De borden zijn al te koop vanaf € 5,-. Normaal levert Taste of Art alleen en exclusief aan restaurants, maar nu kunt u eenmalig de prachtige borden kopen. De magazijnuitverkoop is in het oude schoolgebouw in De Heuvel, dr. Struyckenstraat 100 in Breda. Tel. 076 - 531 03 27. Kijk voor het aanbod www.taste-of-art.com of www.artyplate.com.
.
10. Jaarboek Kunstenaars
  Met presentaties en werken van meer dan 260 Nederlandse kunstenaars en de namen van circa 1.600 kunstenaars, is het Jaarboek Kunstenaars 2011 een referentie en een praktisch naslagboek tegelijk. Het omvangrijke Jaarboek heeft een kleine 400 pagina’s en is een ‘must have’ voor elke kunstliefhebber. Het Jaarboek is verkrijgbaar bij (onder andere) de volgende websites en boekhandels: Bol.com, Bruna.nl, Proxis.nl, boekhandel LOS in Bussum, boekhandel De Feeks in Nijmegen en boekhandel Vermeulen in Steenbergen. Ook op www.jaarboekkunstenaars.nl kunt u het bestellen.

11. Extra bezuinigen op kunst?
Het standpunt van Stichting Kunstweek in het kort:
Dat er ook in de sector Kunst en Cultuur bezuinigd moet worden, is gelet op de economische situatie, begrijpelijk; onevenredig veel in deze sector bezuinigen is zeker niet begrijpelijk en daartegen maakt Stichting Kunstweek dan ook bezwaar. Het verhogen van het BTW-tarief is daarbij onverstandig en verwerpelijk.

12. Website van de maand
Deze maand is http://boek.nl website van de maand. Deze website is een onafhankelijke boeken database van het Nederlandse taalgebied. Kunstboeken zijn ruim vertegenwoordigd en gemakkelijk te vinden door de zoekmogelijkheid op trefwoord.

Eerder werden website van de maand:
www.voordekunst.nl
 
www.artnieuws.nl
www.NIMk.nl
www.myfirstartcollection.com
Artrapeze.com
www.artistonfilm.nl
www.cultuurbewust.nl
www.kunstgeschiedenis.nl
www.Artlex.com
www.boekie-boekie.nl
www.nrc.nl/kunst
www.blikopkunst.nl
www.kunst.uwpagina.nl
www.dekluizenaar.mimesis.nl
www.codart.nl
b9.nl/beeldendekunst
kunstpedia.com
Museumvereniging
seesle.nl
galeries.nl
expositiewijzer.nl
exto.nl
museum.nl
kunststad.nl
CKplus.nl
kunst.startpagina.nl
kunstzinnig.nl
cultuurnet.nl en
kunstenaars.nu

Tot zover deze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief verschijnt in de eerste helft van januari.

Met hartelijke groet,
Stichting Kunstweek
Els de Bar
kunstweek.nl 

Verantwoording
Stichting Kunstweek staat voor de collectieve promotie van beeldende kunst en beeldend kunstenaars. Met een groot aantal evenementen, acties en uitgaven wordt kunst onder de aandacht gebracht van een groot publiek. Stichting Kunstweek wordt gesteund door talloze instanties, bekende personen en autoriteiten in de kunstwereld, die realisatie van de doelstellingen mogelijk maken. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u geregistreerd staat in het adressenbestand van de nieuwsbrief. Mocht u uw gegevens willen aanpassen, dan kunt u dat aangeven door op "wijzigen" te klikken. Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief, dan kunt u zich hier uitschrijven.


 



#

YOUR FIRST STOP FOR ART ONLINE!
HELP MEDIA KIT SERVICES CONTACT


Discover over 150,000 works of contemporary art. Search by medium, subject matter, price and theme... research over 200,000 works by over 22,000 masters in the indepth art history section. Browse through new Art Blogs. Use our advanced artwork search interface.

Call for Artists, Premiere Portfolio sign-up for your Free Portfolio or create an Artist Portfolio today and sell your art at the marketplace for contemporary Art! Start a Gallery Site to exclusively showcase your gallery. Keep track of contemporary art with your free MYabsolutearts account.

 


Copyright 1995-2013. World Wide Arts Resources Corporation. All rights reserved