login    password    artist  buyer  gallery  
Not a member? Register
absolutearts.com logo HOME REGISTER BUY ART SEARCH ART TRENDS COLLECT ART ART NEWS
 
 
Art News:

Witte de With :: Nieuwsbrief
Witte de With  


 

    Perspreview
donderdag 1 september 2011, 12:30 uur

Opening
vrijdag 2 september 2011 vanaf 13 uur
     
 Het Melanchotopia logo is een hybride compositie van Witte de Withs eigen wolk, een ontwerp van Gerard Hadders (Hard Werken) en de Melanchotopia-regen van Sarah Morris,  samengesteld door Markus Weisbeck (Surface).   Tentoonstelling
3 september – 27 november 2011

Tussen melancholie en utopie
Rotterdam lijkt stil te staan tussen verleden en heden. Het verleden is sterk aanwezig, doordat haar ontwikkeling altijd nauw verweven is geweest met het bombardement in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd is de stad eeuwig in afwachting van een utopische toekomst. Voortdurend op de tekentafel en altijd onder constructie. Melanchotopia kijkt naar het hier en nu van Rotterdam door de ogen van meer dan veertig internationale kunstenaars.
Zij zijn gevraagd te werken met verschillende locaties in Rotterdam. Door heel de binnenstad is werk te zien op bijzondere en tegelijkertijd alledaagse locaties, plaatsen die vertrouwd zijn - van supermarkt tot de chique lobby van een kantoor, van de speelplaats van een basisschool tot een perron op Rotterdam Centraal, van louche hotelbar tot stadhuis. Het merendeel van de werken in Melanchotopia is speciaal voor de locatie ontwikkeld.

Het gebouw van Witte de With is het epicentrum. Hier vindt de bezoeker informatie over alle werken en locaties. Een aantal kunstwerken en installaties is ook te zien in het epicentrum.
Er is een pop-up boekwinkel, de tentoonstellingsgids met plattegrond is er verkrijgbaar en de gratis audiotour. Het is de locatie voor alle Melanchotopia evenementen. Regelmatig worden in het epicentrum lezingen, artist talks, workshops en masterclasses georganiseerd.
Iedere woensdag en zondag om 15 uur worden er gratis rondleidingen gegeven.

Om Melanchotopia in zijn geheel te zien – om de meer dan veertig kunstprojecten in de binnenstad te bezoeken, te luisteren naar de verhalen van de audiotour, de vele evenementen te bezoeken en het epicentrum te ontdekken – zijn meerdere dagen nodig. Daarom is er ook een passe-partout dat gedurende heel Melanchotopia geldig is en toegang geeft tot alle evenementen. Maar het is ook heel goed mogelijk zelf een route uit te stippelen en één middag, of zelfs een avond, een selectie van de werken en ideeën die Melanchotopia biedt, te verkennen
 
Hier vindt u een lijst met deelnemende locaties en kunstenaars.

De tentoonstellingsgids met alle projectbeschrijvingen is hier in te kijken.


Samengesteld door: Nicolaus Schafhausen en Anne-Claire Schmitz
Assistent curatoren: Thomas Cuckle, Amira Gad, Fabian Schoeneich en Sam Sterckx.

     
     
    Speciaal voor Melanchotopia heeft Veldwerk | film + educatie + beleid een audiotour ontwikkeld. Sommige audioclips staan in directe relatie tot een kunstwerk en kunstenaar, andere fragmenten verwijzen naar het thema van de tentoonstelling. Een mix van stadsverhalen en uniek omgevingsgeluid.
     
     
    Donderdag 1 september 2011, 12:30 uur

Lunch met het team en de deelnemende kunstenaars in Witte de With – aansluitend een preview van kunstwerken in de stad.
RSVP via 
press@wdw.nl of telefonisch 010-411 0144, graag vóór 30 augustus a.s.
   
    Vrijdag 2 september 2011 vanaf 13 uur

13-17 uur Start in Witte de With, de hele middag het beginpunt voor rondleidingen door de tentoonstelling
17 uur  Drankjes in Witte de With
18 uur  Openingsspeech
19 uur  Première van Music for Melanchotopia voor sopraan en strijkersensemble door George Van Dam in de Stadsschouwburg Rotterdam
21 uur  It’s all downhill from here on, een performance van Filip Gilissen, van zonsondergang tot zonsopgang aan de hijskraan op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Crispijnstraat.
22 uur tot laat  Melanchotopia feest in Witte de With met DJ sets door Guillaume Bijl, Tobias Donat, Filip Gilissen, Kate Newby, Tobias Spichtig en Zin Taylor.

     
   
   

Voor persaanvragen: press@wdw.nl of  + 31 (0) 10 411 01 44. Klik hier voor meer informatie en hier voor hoge resolutie afbeeldingen.

 

     
   
 

Melanchotopia wordt ondersteund door:
Sponsors:

Met bijzondere dank aan alle locaties.

Witte de With wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam en het ministerie van OCW.

Wijzig uw gegevens of meld u af van de nieuwsbrief.
Stuur deze nieuwsbrief naar een relatie
   
 



Deze e-mailing is verzorgd met MailingLijst



#

YOUR FIRST STOP FOR ART ONLINE!
HELP MEDIA KIT SERVICES CONTACT


Discover over 150,000 works of contemporary art. Search by medium, subject matter, price and theme... research over 200,000 works by over 22,000 masters in the indepth art history section. Browse through new Art Blogs. Use our advanced artwork search interface.

Call for Artists, Premiere Portfolio sign-up for your Free Portfolio or create an Artist Portfolio today and sell your art at the marketplace for contemporary Art! Start a Gallery Site to exclusively showcase your gallery. Keep track of contemporary art with your free MYabsolutearts account.

 


Copyright 1995-2013. World Wide Arts Resources Corporation. All rights reserved