login    password    artist  buyer  gallery  
Not a member? Register
absolutearts.com logo HOME REGISTER BUY ART SEARCH ART TRENDS COLLECT ART ART NEWS
 
 
Art News:

 
Agricola Novus van Atelier Van Lieshout op dertien hectare
verlengd tot 8 juli!!
 
 Vanwege de grote belangstelling presenteert dertien hectare de werken van Atelier Van Lieshout 3 weken langer op haar terrein. Tot 8 juli heeft u de kans om te komen kijken hoe de 'nieuwe boer' in de toekomstvisie van Joep van Lieshout leeft.
 
 
 
Agricola Novus
 
De tentoonstelling bestaat uit bestaand werk maar ook uit twee nieuwe werken, waarvan er één speciaal voor deze locatie gebouwd is. Deze werken hebben een duidelijke relatie met de locatie, haar geschiedenis en de omgeving.
 
De tentoonstelling Agricola Novus onderzoekt de positie van de nieuwe boer in een nieuwe tribale wereldorde. Atelier Van Lieshout loopt vooruit op deze ontwikkelingen. Agricola Novus is een verzameling werken zoals constructies om in te wonen en werken, afgodsbeelden, verdedigingsmechanismen, schuilhutten en dierenverblijven die een relatie met elkaar hebben en onderdeel zijn van een totale stammengemeenschap. In Agricola Novus moet de nieuwe boer zich staande houden in een duale samenleving waar verdediging en samenwerking kernbegrippen zijn.

  De tentoonstelling Agricola Novus is onderdeel van een groter geheel, een serie werken waarin terugkerende thema’s als de organisatie van arbeid, machtsstructuren en revolutie worden gekoppeld aan zelfvoorziening. Het is een voorstel voor een nieuwe wereldorde. Dit grootschalige project legt de nadruk op de drie belangrijkste pijlers van een tribale samenleving: landbouw, industrie en rituelen. Agricola Novus focust op landbouw. De relatie met de locatie van dertien hectare is helder. De restanten van een eeuw agrarische ontwikkelingen en landbouwpolitiek zijn er zichtbaar en voelbaar.
 
 
 
 onderwijs Bij de tentoonstelling Agricola Novus heeft dertien hectare een programma voor het onderwijs ontwikkeld.  De voorbereiding van de tentoonstelling vindt op school plaats, de rondleiding over het terrein wordt verzorgd door een deskundige gids. Scholen kunnen zich nog aanmelden via: info@cubebernheze.nl. Voor scholen uit Bernheze is de toegang vrij. Scholen buiten Bernheze worden verzocht contact op te nemen voor aanvullende informatie.
 
samenwerking Naast de tentoonstelling op dertien hectare vindt er gelijktijdig een tentoonstelling in het CBK ‘s-Hertogenbosch plaats waaraan Joep van Lieshout deelneemt. De tentoonstelling 1,0 fte legt een relatie tussen posities die kunstenaars aannemen in hun werk. De kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling in het CBK maken o.a. kennis met het werk en de beroepspraktijk van AVL.
 
 openingstijden
zaterdag 12 mei tot en met zondag 8 juli 2012
Open donderdag tot en met zondag 13:00-17:00 uur.
maandag tot en met vrijdag op afspraak voor groepen
Gratsi entree en op zaterdag en zondag gratis rondleidingen.
Gratis parkeren
 
Voor informatie algemeen zie: http://www.dertienhectare.nl
Voor info over openbaarvervoer zie: http://www.dertienhectare.nl/?page_id=66&lang=nl  
info@dertienhectare.nl
 
 
Informatie voor pers en fotobestanden zie: http://www.dertienhectare.nl/?page_id=58&lang=nl
 
 afbeelding: Monument 2012 / foto: dertien hectare
 
 
 
 
 



#

YOUR FIRST STOP FOR ART ONLINE!
HELP MEDIA KIT SERVICES CONTACT


Discover over 150,000 works of contemporary art. Search by medium, subject matter, price and theme... research over 200,000 works by over 22,000 masters in the indepth art history section. Browse through new Art Blogs. Use our advanced artwork search interface.

Call for Artists, Premiere Portfolio sign-up for your Free Portfolio or create an Artist Portfolio today and sell your art at the marketplace for contemporary Art! Start a Gallery Site to exclusively showcase your gallery. Keep track of contemporary art with your free MYabsolutearts account.

 


Copyright 1995-2013. World Wide Arts Resources Corporation. All rights reserved